Haak- en Breiwerk van patronen ontworpen door

Chrystal (Sharon de Vries)

 

Met heel veel plezier brei ik de patronen die zijn ontworpen door Chrystal (Sharon de Vries) uit Zuid Afrika.
Ik heb veel bewondering voor de manier waarop zij haar patronen ontwerpt en de passie die zij steekt in de 
details van haar patronen. Een groot deel van haar patronen vertaalt zij zelf vanuit het Engels in het
 Nederlands, de gedeeltes waar zij niet uitkomt vertaal ik voor haar. Daarna testbrei ik de Nederlandse vertaling.

Dit bijzondere mandje kreeg ik van Sharon bij haar bezoek aan Nederland. Het mandje is slecht 4 cm hoog en 4 cm breed.
Alle onderdelen zijn van fimoklei gemaakt. Het krijgt een speciaal plekje in mijn Babyshop.
 	

Deze baby heeft een doopjurk aan gehaakt met naaimachinegaren en haaknaald 0,4, evenals de petticoat en het hoedje.
Door de rand van de petticoat heb ik een lintje geregen en het jurkje en de kraag zijn versierd met kleine roze bloemetjes.
Het patroon heet Grace.

	

Dit gehaakte kussentje hoort bij het patroon van Grace. 

	

Dit mooie doopjurkje is gebreid met venusgaren op naalden 0,8. Het jurkje bestaat aan de voorkant uit 3 ingebreide stroken. Het lijfje heeft een
ajourpatroon. Op de eerste foto ontbreekt de pettiocoat en het mutsje, maar het geeft wel de mogelijkheden weer wat je van het patroon kunt
maken. Op de tweede foto zijn de petticoat en het mutsje ook klaar. Dit patroon heet Sean.
 		 
Dit is Candy. Nog een prachtig doopjurkje, de jurk, petticoat, de kraag en het mutsje zijn versierd met meegebreide kraaltjes. 
Gebruikt garen Venne ultra dun en naalden 0,8.Dit is het begin van Ashley. Het onderste breiwerkje is de petticoat, het bovenste de jurk. Later worden de twee delen
samengebreid.

	

Ashley is ook weer gebreid met Venusgaren en naalden 0,8De sluiting bestaat uit heel kleine kraaltjes.

		

Dit is Ashley in blauwe uitvoering. In mijn hand kunt u wel zien hoe klein ze is (4,5 cm). Dit is het begin van het jasje "Dustin". De hoogte van het jasje is slechts 3,5 cm. Garen Venne, naalden 0,8.

	

Jasje klaar.

	

Het aankleden van Sophie. Eerst een onderbroekje gebreid, daarna de petticoat. Venusgaren, naalden 0,8.Pofmouwtjes ingezet en roesje langs de hals gehaakt.

			

Voor de achtersluiting heb ik deze keer zijdelint gebruikt. Mutsje met roesje. Het lieve popje is gemaakt door Diane Yunni uit Zuid Afrika.

	

Dit is Maria. Zij heeft een jurkje aan met pofmouwtjes. Het petticoatje is aan het jurkje vastgebreid. Mutsje met roesje en
het broekje heeft ook roesjes. Het popje is ook weer van Diane Yunni.

	

Dit is Heather. Eerst alleen in onderbroekje, ernaast met jurkje met eronder een petticoat. Popje weer van Diane Yunni.Heather en Maria.Heather heb ik ook in het roze gebreid met een witte petticoat.Badjasjes, de lange en korte uitvoering. Venusgaren en naalden nr. 0,8. Het patroon heet Pamela.

	

Bijpassende pantoffeltjes versierd met een pompoentje.

			

Roze corsetje genaamd "Lily" van Venne garen. Geel corsetje afgeleid van het jurkje Maxine, gebreid van Venus garen.

	

Het gemêleerde jurkje is het patroon Lily en het witte jurkje Maxine. Ik heb ze ook weer gebreid van Venusgaren.

	

Dit patroon heet Katrina. Het is een prachtig ajourpatroon met mooie onderjurk. Gebreid met Venusgaren en naalden 0,8.

	

Deze prachtige jurk is helemaal uit lagen opgebouwd. Je breit eerst de twee stroken en de bovenkant, dan begin je aan
de jurk en voegt steeds een strook erbij. Het patroon heet Monique. Er hoort ook nog een petticoat onder,maar die heb
ik nog niet gebreid. Ik was te ongeduldig omdat ik graag aan het volgende patroon wilde beginnen.

	

Dit lieve bij elkaar passende stel zijn Harry en Sally. Beiden krijgen nog een mutsje. In mijn hand kun je zien hoe klein
Sally is. Zij heeft een jurkje, petticoat,broekje en slofjes.

	

Hier hebben ze beiden een mutsje gekregen. Voor Harry moet ik nog een paar sokjes breien. Alles is weer gebreid met Venusgaren.Dit is Allison. Zij heeft een mooie jurk met pofmouwen en onder haar jurk een witte petticoat. Zij is slechts 9,5 cm groot.Dit is Cally, zij is maar 6 cm lang en het jurkje is van schouder tot zoom 3,5 cm.en dit is Candice, zelfde popje als Cally.Deze onderjurk hoort bij het Cally en Candice patroon. Alle jurkjes heb ik gebreid met Venusgaren en naalden 0,8 mm. Dit patroon heet Dawn. Ik heb het van Venusgaren gebreid. De opzetranden zijn lichtblauw en ook de rok van de
onderrok heb ik na de ajourstrook met lichtblauw gebreid.Stukje van de onderrok van Dawn.Het resultaat van een zomer en begin van de herfst breien.Dit is Antoinette. Het popje is een Heidi Ott peuter. Ik vind het zelf een plaatje. Ik heb het met Venusgaren gebreid, maar ik denk
als je het met Venne Ultra dun breit, dat de stroken dan nog soepeler vallen.Dit zijn Antoinette en Monique!Dit is Claire. Het jurkje en de petticoat zijn gebreid met Venus op naalden 0,8.Deze babysjaal heet Midnight Breeze. Ik heb het gebreid met ultra dunne Venne op naalden 0,8.Nog een foto van de babysjaal of sprei.

	

Dit is Roselynn, gebreid met Venusgaren op naalden 0,8. Het popje is een eenvoudig popje gekocht bij Blokker.Dit is Claire in het klein. Ze is net zo groot als mijn pink. Ik moet nog een mutsje voor haar breien.Dit is het verschil tussen "grote" en "kleine" Claire.Dit is Sarah. Weer een heerlijk patroon. Zij heeft een prachtige petticoat en leuk mutsje.
Gebreid van Venusgaren op naalden 0,8 mm.Weer een keer het patroon "Cally" gebreid. Het ene popje draagt de onderjurk (groen) en de ander het jurkje.Ook Midnight Breeze heb ik weer een keer gebreid omdat ik het zo'n mooi patroon vind. Ultra dunne Venne garen en naalden 0,8.

	

Dit is Larie, gebreid op naalden 0,8 met ultra dunne Venne 70/02.

	

Dit patroon heet Pearl. Op de linkerfoto het broekje met de onderjurk en de rechterfoto het jurkje.
De onderjurk en het broekje zijn gebreid op naalden 0,8 en het jurkje op naalden 1,0, alles met Venne 70/02.

	

Dit patroon heet Helen. Het is gebreid met ultra dunne Venne (70/02) in 4 kleuren. Ik ben begonnen met blauw,
vervolgens lila, daarna roze en toen wit. Het lijfje is blauw en de mouwen wit met blauw. Naalden 0,8.

	

Het jurkje Monique nogmaals gebreid, nu met ultra dunne Venne op naalden 0,8.

	

Sophia nu in het blauw gebreid met ultra dunne Venne en naalden 0,8.

	

Het jurkje Katrina nog een keer gebreid, nu in het wit met blauwe onderrok. Venne ultra dun, naalden 0,8.

	

Dit patroon heet Leigh. Op de eerste foto alleen het jurkje. Op de tweede foto heeft ze er een petticoat onder en een mutsje op.	

	

Op de rechterfoto het broekje en slofjes. Alles gebreid op naalden 0,8 mm en ultra dunne Venne 70/2.
 De wieg bekleding is ook een breipatroon van Sharon. Er moeten nog 2 kleinere stroken gebreid worden voor het hoofdeind.Alle drie de stroken van de wieg zijn nu klaar. Ook nog een kussentje gebreid en daarlangs een gebreide strook genaaid, tenslotte een ronde sjaal.
Voor meer foto's van het wiegje zie: Moonlight BayDit patroon heet Irene. Ik heb eerst de petticoat gebreid. Dit babykleed hoor niet bij het patroon.Daarna het jurkje. De petticoat komt onder het jurkje uit. Hier met het korte jasje erbij.Een mutsje met gehaakt randje. Ze heeft natuurlijk ook een broekje en sokjes aan.En als laatste een babykleed gebreid. Alles in het "wilgenblad" motief. De rand is gehaakt.Zo is het uitgebreide patroon klaar, hoewel ik toch een bijpassend kussentje aan het breien ben.
Er hoort bij het patroon ook nog een rond babykleed.
Alles gebreid in maart 2011.Ik heb er toch nog maar een bijpassend kussentje bij gebreid en gehaakt.Dit patroon heet Katelyn. Jurkje, petticoat en babykleed. 	

Dit is het jurkje voor Lisa Marie, het popje is Belly Button Baby. Ze is zo klein.

	

Het jasje is nu ook klaar. Ze krijgt nog een mutsje en een babysjaal. De bovenkant van het jasje heb ik inmiddels iets meer onder
haar kinnetje gestopt. Ze ziet er op deze foto's iets benauwd uit!

	

Vandaag (22-10-2011) heb ik het babykleed voor Lisa Marie afgemaakt. Nu het mutsje nog.  

	

Het mutsje is nu ook af. Op naar het volgende project.Dit patroon heet Sage. Jurkje, mutsje, jasje, petticoat en broekje. Gebreid met Venne 70/2 en naalden 0,8.
Er hoort ook nog een babykleed bij, maar die is nog niet af. Het babykleed is nu ook klaar.Dit is William. Hij draagt een rompertje van dunne Venne en gebreid met naald 0,8 en hij heeft ook nog een tweelingzusje Layla.Ook haar kleertjes (broekje, petticoat, jurkje, slofjes en mutsje zijn gebreid met dunne Venne (70/02) en naalden 0,8.Lief zijn ze toch! Ik ga nu nog een bijpassend babykleed breien.Het bijpassende kleed is nu ook klaar.Dit mooie bomber jack heeft Sharon natuurlijk ook zelf ontworpen en deze heeft ze zelf gebreid. Ik ben er nog niet aan begonnen.
Ik vind hem zo mooi, dat ik hier onder een modeshow geef. Het popje is van Terri Davies.

		

		

Ik heb weer een nieuw patroon van Sharon vertaald en ontworpen. Dit patroon heet Monica.Dit is de onderjurk, ik heb het gebreid met dunne Venne en naalden 0,8. Het originele patroon is gebreid met Catona en naalden 0,7.Dit is het jurkje.Jasje en mutsje.Dit is het totale patroon van Monica. Er horen ook nog een onderbroekje en slofjes bij, die moet ik nog breien.

Hieronder het volgende patroon, het heet Tara.Dit is de onderjurk van Tara.Dit is het jurkje.Tara onderjurk en jurkje.Het jasje van Tara.

	

Weer een patroon van Sharon. Een gebreide sprei (Afghan) voor beginnelingen, om het miniatuurbreien in de vingers te krijgen.
Erg leuk patroon om te breien.Leuk om over het voeteneind van een bed te leggen.Nogmaals de Afghan, nu in het beige.Van het patroon van de Afghan heb ik ook een kussen gebreid.Valerie, petticoat, broekje, jurkje en babysjaal.Katharina, jurkje, jasje met hoedje, cape. Hier onder het patroon Mandy in kerstkleuren.Hieronder de kleertjes van het patroon Lucy, door mij gebreid in maart t/m juni 2013.Mutsje, onderbroekje en slofjes.Onderjurk.Jurkje. Kussen gemaakt van het patroon van de Afghan.Jurkje versierd met bloempjes.Sjaal behorend bij het patroon Lucy.

Hieronder volgen de kleertjes van het patroon Amber. Door mij gebreid in de zomer van 2013.onderbroekje en hemdje

 

onderjurk links, jurkje rechts, de popjes zijn Belly Button Baby's.De linkerbaby is ongeveer 5,5 cm, de Belly Button Baby's zijn ongeveer 4 cm.

 

Kort jurkje en het jasje.

  

Links een cape en rechts nogmaals het jasje en het korte jurkje.


Deze patronen zijn allemaal ontworpen door mijn vriendin Sharon de Vries. 

Neem eens een kijkje op het blog van Sharon: Chrystals's Designs

Ik krijg veel vragen waar Venusgaren te koop is. Ik koop het altijd online bij Anja´s Handwerkatelier. www.anjahandwerk.nl
Niet duur, goede service en in veel verschillende kleurtjes te koop. Ik heb b.v. bij Anja een Venus kleurenkaart gekocht,
 heel handig, zo bestel ik altijd de goede kleur. 
 Venne garen van Colcotton koop ik op beurzen of bestel ik on line b.v. bij Wilga van de Witte Stee
Mijn favoriete breinaalden zijn de korte breinaalden van Heidi Ott.
 

The Arthur * Brimble´s * The Emmerson Row * Het Schooltje * Het Blauwe Keukentje * Zit-slaapkamer * De Porseleinwinkel * Dameszitkamer 

The Manorhouse * The Mansion * Antiekwinkel * Tearoom * Hoedenwinkel * Muziekschool * Stoffenwinkel * Bibliotheek * De Babyshop 

Verschillende Miniaturen en een workshop * Het Kersthuis * Kruidenierswinkel Nr. 17 * Plantenkasje * The Queen Vic * De Buren * Boerderijtje

Breien patronen Sharon de Vries * Breien en haken * Borduren * Lingeriewinkel * Workshops Ornamenten * Robbiekamer * Heksentafel

Casa Romantica * Kastje Moonlight Bay en Leigh * Boekenkast * Miniaturen van Papier * Country Kitchen * Bakkerswinkeltje *

Links * Beginpagina